Topcricket in Voorburg voor 2.000 toeschouwers

De twee Twenty20-wedstrijden van Nederland tegen topland Nieuw-Zeeland in Voorburg zijn een groot succes geworden. De wedstrijden, die live op TV werden uitgezonden in meerdere landen en door miljoenen mensen werden gevolgd, werden weliswaar verloren door Oranje, maar werden goed bezocht en leverden ‘local hero’ Bas de Leede internationale waardering op voor twee uitstekende innings.

Op donderdag zag Nederland kans Nieuw-Zeeland dankzij briljant fielden op slechts 148 runs te houden en dat was een prestatie van formaat. Helaas lukte het Nederland (132) niet dit totaal te chasen. Bas de Leede (66) was in zijn eentje veantwoordelijk voor de helft van de Nederlandse eindscore.

Op vrijdag was er nog meer publiek dan een dag eerder; meer dan 1.000 betalende toeschouwers. Ditmaal batte Nederland eerst. Ondanks een goede start kon Nederland niet versnellen in de slotovers. Het eindtotaal was 147 runs. Wederom werd Bas de Leede topscorer, nu met 53 not out.

De Nieuw-Zeelandse spelers waren inmiddels aan de Nederlandse pitch gewend en pasten zich razendsnel aan aan de omstandigheden. Wereldtoppers Daryll Mitchell en Mitchell Santner bleven met respectievelijk 51 en 77 runs ongeslagen. VCC kijkt terug op twee fantastische cricketdagen.

Voorburg CC in de race voor tweede landstitel
Twee dagen na de interlands moesten de VCC-internationals en hun collega’s alweer aantreden tegen het sterke HBS. Na een uitstekende start (André Malan 80) vielen er meerdere wickets, maar voornamelijk dankzij Logan van Beek (53 runs) bepaalde VCC de eindscore op 263 runs.

Lange tijd leek HBS naar een overwinning te ‘cruisen’ dankzij een formidabele innings van Tayo Walbrugh (132), die meer dan de helft van de HBS-runs voor zijn rekening nam. Toen Van Beek echter zijn wicket had genomen en de grieperige Bas de Leede (drie wickets) toch de bal ter hand nam, zakte HBS door zijn hoeven en claimde VCC in de slotminuten een onwaarschijnlijke overwinning.

Hierdoor is VCC nu al verzekerd van de eerste plaats in de winnaarspoule en daarmee van een halve finale op eigen veld op 3 of 4 september.

foto: KNCB – Gerhard van der Laarse

Deel dit artikel op social media: