Rijswijkse schrijver Felix Thijssen overleden

De bekende Rijswijkse schrijver Felix Thijssen is dinsdag op 88-jarige leeftijd overleden. Felix Thijssen werd op 24 november 1933 geboren in Rijswijk en deze Rijswijker zou uitgroeien tot een van de productiefste schrijvers van Nederland. Zo heeft hij jeugd- en sciencefictionboeken geschreven, film- en televisiescenario’s.

Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest in de journalistiek koos Thijssen, toen woonachtig in het dorpje Acquoy nabij fort Asperen, in 1970 voor het schrijverschap. Hij had toen al twee romans, enkele jeugdboeken en hoorspelen op zijn naam en de daaropvolgende jaren zou hij zich toeleggen op het schrijven van sciencefictionboeken waaronder de serie over ruimteverkenner Mark Stevens. In 1974 leverde hij het scenario op voor de film “Help, de dokter verzuipt!”, in latere jaren gevolgd door scenario’s voor film en televisieseries waaronder ‘’Bureau Kruislaan” en “Unit 13”.

In 1975 vertrok Thijssen naar Frankrijk, verhuisde in 1980 naar Ierland om in 1981 weer terug te keren naar Nederland. Hij stond aan de basis van de oprichting van het Genootschap van Nederlandse Misdaadauteurs, de organisatie die wij kennen van de jaarlijkse verkiezing van de beste misdaadroman, de Gouden Strop, een prijs die hij in 1999 in de wacht sleepte met “Cleopatra”, zijn eerste boek uit de uiterst succesvolle serie Max Winter mysteries.

Felix Thijssen vestigde zich in 1987 definitief in Frankrijk in de Zuid Franse Cevennen waar hij met zijn vrouw Mylene tempeliersvesting La Garde bewoonde.

Foto: rechts Felix Thijssen en links LON-reporter René Marquard. Fotograaf: Ben Damen

Deel dit artikel op social media: