Vanaf zaterdag weer met de tram naar het museum

Vanaf aanstaande zaterdag 9 juli is het weer mogelijk om met de tram naar het Fotomuseum, Kunstmuseum of One Planet museum te reizen. De afgelopen periode is er in dit gebied hard gewerkt aan de tramroute van lijn 16. Deze is geschikt gemaakt voor nieuwe, toegankelijke trams. Ook de werkzaamheden bij de kruispunten Laan van Meerdervoort, Groot Hertoginnelaan en de Kennedylaan zijn afgerond.

Wethouder Mobiliteit Robert van Asten: ”Met de komst van de nieuwe, moderne, lagevloertrams wordt reizen met het Haagse openbaar vervoer toegankelijker. De tramhaltes zijn gelijkvloers gemaakt waardoor instappen gemakkelijker en sneller is voor kinderwagens, mensen in een rolstoel of scootmobiel. Goed, snel, comfortabel en veilig openbaar vervoer is ontzettend belangrijk voor de bereikbaarheid van de stad. Nu, maar ook zeker richting de toekomst waarbij duurzaam reizen steeds meer de norm zal worden.”

Werkzaamheden drie belangrijke kruispunten afgerond
Tegelijkertijd met het vernieuwen van deze tramroute heeft de gemeente de omliggende straten, kruisingen en pleinen opnieuw ingericht. Van Asten: “Het openstellen voor verkeer markeert het eindpunt van de werkzaamheden aan drie belangrijke kruispunten in de stad. Het gaat om de plekken waar de Stadhouderslaan de Laan van Meerdervoort, Groot Hertoginnelaan en Kennedylaan kruist. Voor fietsers is de verkeerssituatie een stuk veiliger geworden en de kruispunten zijn inmiddels ook weer goed bereikbaar voor het autoverkeer. Een belangrijke mijlpaal zo voor de zomervakantie waarbij veel mensen gebruikmaken van deze wegen richting het strand of musea. Door de herinrichting en het aanbrengen van nieuwe verkeersinstallaties zijn deze kruisingen veiliger en toekomstbestendig gemaakt.“

Route
Zowel tram 16 als 17 gaan rijden met de nieuwe trams. Tram 16 rijdt sinds 20 juni voortaan tussen Wateringen en station Den Haag Centraal. Na station Den Haag Centraal rijdt tram 16 verder als tram 15 naar Nootdorp. Tram 17 rijdt tussen Wateringse Veld en het tijdelijke eindpunt Kunstmuseum. Bekijk hier de zomerdienstregeling van HTM.

Vertraging werkzaamheden
Zoals in heel Nederland het geval is, hebben ook de Haagse bouw- en infrastructurele projecten te lijden onder leveringsproblemen. Onverwachte obstakels in de ondergrond, leveringsproblemen van materiaal en beschikbaarheid van personeel zorgen voor grote uitdagingen die soms vertraging van de werkzaamheden tot gevolg hebben. Naar verwachting is de gehele vernieuwing van de tramroute afgerond in het voorjaar van 2023. De gemeente doet, in nauwe samenwerking met de aannemers, haar uiterste best om omwonenden en bedrijven tijdig op de hoogte te brengen van de werkzaamheden en eventuele overlast.

Deel dit artikel op social media: