Vredenburch sterkste in ‘enige echte’ Rijswijkse voetbalderby

In het zaterdagamateurvoetbal ging in onze regio de meeste aandacht uit naar de enige echte Rijswijkse derby, die tussen Semper Altius en Vredenburch. In deze vierde klasse is RVC Celeritas der dritte im Bunde, maar deze vereniging wordt door het grootste deel van het Rijswijkse voetbalpubliek nog steeds als Haagse vereniging gezien, hoewel ze al toch al weer sinds enkele jaren op het Sportpark Prinses Irene hun domicilie hebben.

Maar goed, ‘de moeder aller Rijswijkse derby’s’, werd vooral een fysiek vechtduel, met uiteindelijk de gasten uit het oude deel van Rijswijk als winnaar, 0-1. Tom van Schijndel scoorde ver in de tweede helft uit een rebound, na aangeven van teamgenoot Michel Jacobs. Ondanks de steun van hun ‘harde kern’, het tweede team dat na de rust, na afloop van hun wedstrijd, met het nodige vuurwerk blijk gaf van hun aanwezigheid, lukte het Semper Altius niet om het Vredenburch nog erg lastig te maken.

Dankzij deze overwinning stijgen de bewoners van het Julialaantje nu een plek op de ranglijst en staan nu knap derde overigens wel met een oceaan van punten (15) verschil op koploper Celeritas.

Komende zaterdag wacht voor het elftal van trainer Francis Janse een echte test in het hol van de leeuw tegen stadgenoot Celeritas. Semper Altius verkeert momenteel met 3x verlies en 2x remise in de laatste vijf wedstrijden in slecht weer, maar lijkt zich inmiddels toch redelijk veilig te hebben gespeeld voor lijfsbehoud in deze vierde klasse.

Korfbaluitslag
Celeritas won in een wedstrijd die een absurd scoreverloop kende met 2-6 van de Haagse rode lantaarndrager De Ster. De ruststand was 6-0 in het voordeel van de Rijswijkers met goals van Joey Klijn (2x), Abdoella Tajdirti, doelpuntenmachine Jergo Leyedekkers (2x), terwijl ook een speler van De Ster met een own goal nog een duit in het Celeritas-zakje deed. Ondanks de wederom hoog uitgevallen overwinning, zal trainer Young balen van de twee tegendoelpunten in de tweede helft, die straks, aan het eind van de rit, mede bepalend kunnen zijn voor een kampioenschap, dus rechtstreeks promotie, of het spelen van wedstrijden in de nacompetitie voor alsnog een plek in de 3e divisie. Ook naaste concurrent Oliveo scoorde er weer lustig op los, tegen Haagse Hout werd het met 3-10 een ware korfbaluitslag in het voordeel van de ploeg uit buurgemeente Pijnacker-Nootdorp.

Donkerrood
In de tweede klasse staat voor Te Werve het sein nu echt op donkerrood, hoewel met een, logische, nederlaag tegen de koploper, UVS, vooraf in Rijswijk wel rekening zal zijn gehouden. In de eerste helft hield Te Werve nog goed stand, 0-0, maar in de tweede helft werd het elftal weggeblazen, met maar liefst drie tegendoelpunten in de laatste 25 minuten. Omdat de meest toonaangevende voetbalclub uit Leiden en omgeving eerder al uit een strafschop de stand op 0-1 had gebracht, komt uiteindelijk de einduitslag van 0-4 in de boeken. Voor Te Werve trainer Huib van Oostrom Soede wacht komende zaterdag met zijn elftal het cruciale treffen met mede degradatiekandidaat SVC’08 dat slechts twee punten meer heeft.