Mark Caljouw hoeft in de eerste ronde van de individuele Europese Kampioenschappen badminton die maandag in Madrid beginnen, niet in actie te komen. Omdat de Rijswijker als vierde hoog is geplaatst in het mannenenkelspel heeft hij in de eerste ronde een bye en hoeft hij pas in de tweede ronde op dinsdagmiddag in actie te komen.

Tegenstander van de vijfvoudige nationaal kampioen is de Fin Kalle Koljonen. Finland staat niet bepaald bekend als een sterke badmintonnatie, maar de frivole nummer 69 op de wereldranglijst kan het Caljouw, met een 26e plek op de mondiale lijst veel hoger geplaatst, nog wel eens knap lastig maken, de Fin is zeker niet de meest favoriete opponent van de bij BC Randstad met badminton begonnen geboren Rijswijker.

In totaal nemen negen Nederlandse topbadmintonners deel aan de individuele Europese Kampioenschappen waaronder nieuwbakken Dunlop DKC-er Joran Kweekel, die net als Caljouw in het mannenenkel uitkomt. Voor Kweekel (WR 97) uiteraard geen bye, hij moet in de eerste wel in actie komen waar de Pool Mikolaj Szymanowski (WR 653) een gewillig slachtoffer zal zijn.

Robin Tabeling, clubgenoot van Caljouw en Kweekel bij DKC, neemt in Madrid met vaste partner Selena Piek deel aan het gemengd dubbel. Het Nederlandse koningskoppel (WR 21) krijgt te maken met het Schotse duo Eleanor O’Donnel/Christopher Grimley, 90e op de wereldranglijst, Tabeling had het met zijn partner bij de loting slechter kunnen treffen.

Deel dit artikel op social media: