Inter Rijswijk mocht na 2 uitgestelde wedstrijden weer aantreden in de eigen sporthal de Altis. Sovoco, een
geduchte tegenstander, was te gast. In Soest behaalde het team van Willem Jan van Yperen een zwaar
bevochten 3-2 overwinning, waarbij het teamwork bij de Rijswijkse gasten de doorslag gaf.
Mini van de week Pieter startte met de eerste opslag. Netjes op de passer loper, zoals afgesproken. Een lange
rally volgde, die Pieter en Inter winnend afsloten. Goed voorbeeld doet goed volgen, zou je denken. Er werd
echter zwak en onscherp gestart aan Rijswijkse zijde.

De passlinie werd in de eerste punten al even verschalkt, en oplossingen werden moeizaam gevonden. Met een
lichtte achterstand begon Rijswijk pas te volleyballen. Noud Doornheim zette de toon na het begin van de set en
nam het team op sleeptouw. Roel Oude Nijhuis was niet alleen aan het net heer en meester met zijn aanval, ook
met zijn service wist hij de Soester passlinie onder druk te zetten. Mede door de sterk spelende Max van Straten
werd de stand gelijk getrokken. Boven de 20 liep Inter Rijswijk nog een puntje achter. Sovoco mocht het eerste
set point van de wedstrijd noteren, maar wist deze niet te verzilveren. De thuisploeg haalde daarentegen een
Houdini-act van stal, en wist de stand om te buigen naar een 28-26 winst.

In de setwissel werd er op diverse afspraken gehamerd, maar bovenal op de scherpte die ontbrak. Inter Rijswijk
spelverdeler Pim Mossel mocht de tweede set starten met serveren. Met een diepe floater, een sterk blokkerende
Max van Straten en vele (in)direct afgedwongen fouten van de tegenstander stond de teller snel op 8-0. Na een
verder wat rommelige tussenfase, mocht Pim Mossel op 15-10 weer serveren. Wederom 8 punten verder, was
het gat groot genoeg voor Inter Rijswijk om de set rustig uit te spelen. Via passer loper Jeffrey van Wijk werd het
25e punt binnengeslagen, tegenover van slechts 12 van Sovoco.

In set drie leek Sovoco de onbevangenheid terug te hebben gevonden. Ze pakten brutaal de leiding. De scorende
oplossing werd in de eerste punten aan Rijswijkse zijde niet gevonden. De passlinie van de Soestenezen was
gestabiliseerd. Meermaals werd hun midden gevonden en ook de ingebrachte diagonaal aan Soester zijde zorgde
voor nieuw elan. De Rijswijkse heren hadden er moeite mee om de druk op hun service krijgen. Jacob Krijnsen
mocht het als servicetroef andermaal proberen, maar had kennelijk de bovenstaande titel nog niet gelezen. Tot en
met de 20 bleef het verschil wisselen tussen de 1 á 3 punten in het nadeel van de thuisploeg.
Een vierde set dreigde er aan te komen. In een tumultueus einde van de set wist Inter Rijswijk zijn rug te rechten.
Kees de Hoogh en Jurriaan Vink visten ternauwernood een bal van de grond en vervolgens was het Noud

Doornheim die de diagonaal blokkeerde en de bal doodlegde. Roel Oude Nijhuis had zoveel spronghoogte dat hij
zijn eigen spelverdeler verraste die de bal die hij inbeukte eigenlijk naar buiten wilde spelen. Max van Straten
pakte bovendien een mooi blokpunt mee. Op de laatste service van Pim Mossel werden vriend en vijand verrast.
De bal dreigde op het oog uit te gaan, maar floaterde binnen de lijnen. Zo werd 27-25 de eindstand. Niet altijd

even overtuigend, maar op de juiste momenten stond het team op. En dat allemaal precies aan het begin van het
Inter-feest. Het werd nog een uitbundige avond…

Volgende week zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt. Volley Tilburg zal dan de gastheer zijn. Om half
9 ‘s avonds zal het eerste fluitsignaal klinken in het T-kwadraat in Tilburg.