beautiful woman in wheelchair shopping trendy clothes

Leidschendam-Voorburg wil een inclusieve en toegankelijke gemeente zijn. Het is belangrijk dat elke inwoner met een beperking, jong of oud, verantwoord en zelfstandig kan winkelen of boodschappen kan doen. Ondernemers staan hier niet altijd bij stil. Van maart tot en met mei 2022 komt hier aandacht voor via het programma MKB Toegankelijke Route. Een gespecialiseerde keurmeester toetst in deze periode winkels en ondernemingen in Leidschendam-Centrum op toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Wethouder Astrid van Eekelen: “De gemeente draagt onze ondernemers een warm hart toe en we willen dat er zoveel mogelijk bezoekers naar de winkelgebieden komen. Goede toegankelijkheid draagt daar aan bij en de eerste stappen worden nu gezet in Leidschendam-Centrum. Het is voor alle partijen belangrijk dat elke inwoner veilig en ongehinderd van onze winkelgebieden kan genieten.”

Met kleine aanpassing het verschil maken
De ondernemers in het winkelgebied Leidschendam-Centrum vinden het belangrijk dat inwoners met een beperking op een prettige manier bij hen kunnen winkelen of boodschappen kunnen doen. Het programma Toegankelijke Route is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland. Dit voorjaar zijn diverse locaties in het winkelgebied Leidschendam-Centrum aan de beurt. Een ondernemer kan vaak al met kleine aanpassingen, grote stappen zetten in het toegankelijk maken van zijn of haar winkel of de aanwezige voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan: een drempelhulp voor de deur, bestickering van ramen en deuren voor meer zichtbaarheid of het verbreden van gangpaden. Het Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg heeft laten weten het initiatief toe te juichen.

Deel dit artikel op social media: