ANWB lanceert deelmobiliteitsapp in Den Haag

De ANWB start vanaf vandaag met een proef waarbij leden in één app een overzicht krijgen van deelfietsen, deelscooters en deelauto’s in Den Haag. Deelmobiliteit neemt een grote vlucht in de grotere Nederlandse steden. De transitie van bezit naar gebruik is ook goed zichtbaar in Den Haag. Reizen met alle vormen van deelmobiliteit is vanaf vandaag mogelijk via de ANWB.

Steden worden voller en drukker. Deelmobiliteit kan een oplossing zijn om steden ook in de toekomst bereikbaar en leefbaar te houden. Er zijn echter veel verschillende deelvervoerders met ieder een eigen app. Dat maakt het lastig om het hele aanbod te overzien. Met deze proef wil de ANWB inwoners van Den Haag en dagjesmensen in de stad de mogelijkheid geven om zo makkelijk mogelijk van A naar B te reizen door alles samen te brengen in één app. 

Als de proef slaagt, is het de ambitie van de ANWB om een dienst te bieden aan leden waarmee reizigers uit een compleet aanbod kunnen kiezen: alle vormen van deelvervoer zijn dan via één app te plannen, vinden, gebruiken en betalen.

Uit een recent ANWB-onderzoek naar tevredenheid van bezoekers aan kustgebieden in Nederland blijkt dat Den Haag en Scheveningen slecht beoordeeld worden op de bereikbaarheid met de auto en parkeren ten opzichte van andere kustgebieden. Bijna een kwart van deze bezoekers woont in de eigen gemeente. Het aanbieden en stimuleren van andere vervoersmogelijkheden in de eigen stad, zoals deelfietsen en deelscooters, is daarom van belang.

Tijdens deze proef is gebruik te maken van deelscooters (Go Sharing, Felyx, Check), deelfietsen (Haagsche Stadsfiets, HTM Fiets, Donkey Republic) en deelauto’s (MyWheels, Greenwheels, Amber) in de regio Den Haag. Sommige vervoermiddelen zijn ook direct te boeken vanuit de app en kunnen achteraf via de ANWB betaald worden. ANWB-leden van 18 jaar en ouder kunnen meedoen. In totaal zoekt de ANWB zo’n 1.000 deelnemers om goed inzicht te krijgen in de behoefte aan en het gebruik van deelvervoer. De proef loopt tot en met februari 2022. 

Meer informatie en aanmelden: Proef Deelmobiliteit | ANWB

Deel dit artikel op social media: