Einde aan grote fietsvlonder-tekort in zicht

Marieke van Doorn (D66) (foto: D66 Den Haag)

Het grote tekort aan fietsvlonders komt ten einde. De houten platformen waarmee parkeerplaatsen tijdelijk veranderen in fietsenrekken waren zo populair dat er een groot tekort was ontstaan. Dankzij een motie van D66’er Marieke van Doorn gaat de gemeente de vlonder sneller rouleren waardoor buurten met fietsparkeerproblemen sneller geholpen worden.

Fietsvlonders perfecte oplossing

In wijken als het Zeeheldenkwartier, Regentesse- Valkenboskwartier, de Stationsbuurt en Bezuidenhout zijn veel fietsers, maar weinig parkeerplek voor de fiets. In deze vooroorlogse wijken blokkeren foutgeparkeerde fietsen al snel de stoep. Volgens Van Doorn is de oplossing simpel: de fietsvlonder. “We geven meerdere huishoudens een fietsparkeerplaats, op de plek van één auto. Zo kan ook iemand met een rollator of in een rolstoel er langs!” Het enige probleem is dat de fietsvlonder zo populair is dat ze niet zijn aan te slepen. Voor de 10 vlonders zijn maar liefst 90 aanvragen binnengekomen.

Van Zeehelden tot Bezuidenhout

Buurtbewoners kunnen een fietsvlonder aanvragen die bij hen in de straat zal worden neergezet. Na een aantal weken wordt gekeken of de buurtbewoners het tijdelijke fietsenrek willen inruilen voor een permanent fietsenrek. Dankzij de motie van D66’er Van Doorn gaat de gemeente de vlonders sneller rouleren en zullen tijdelijke fietsenrekken ook sneller permanent worden. “Mooi nieuws voor al die buurten met meer fietsen dan fietsbeugels”, zegt Van Doorn. “Zo maken van Den Haag een echte fietsstad!”

Deel dit artikel op social media: