Wijkestafette Een tegen Eenzaamheid!

Op maandag 26 september a.s. is er in de Lunchroom bij Oma in De Bogaard in Rijswijk een bijzondere Wijkestafette: Een tegen Eenzaamheid! Met deze wijkestafette doet Rijswijk mee aan de landelijke Week tegen Eenzaamheid die van 29 september tot en met 6 oktober gehouden wordt.

De Wijkestafette is een project dat ontmoeten stimuleert in de gemeente Rijswijk. Samen eten is de manier om elkaar beter te leren kennen en te verbinden. Het idee van de Wijkestafette is dat een actieve wijkbewoner samen met een lokale ondernemer een eetmoment organiseert voor de wijk, buurt of appartementencomplex. Voor De Bogaard was dit initiatiefnemer en wijkbewoner Shadon Bindraban, zanger en muzikant van The Beatles of Bollywood. Bij Welzijn Rijswijk informeerde hij naar de mogelijkheden.

Bindraban woont ruim vijf jaar met zijn vrouw tegenover De Boogaard. Hij is trouwe bezoeker van lunchroom Bij Oma en komt vaak met zijn kleinkinderen een broodje eten. “Meer samen zijn, maakt dat we minder alleen zijn. Van eenzaam naar samen één”, zegt Shadon. “Hoe mooi is het als we met de Wijkestafette een momentje kunnen organiseren voor bewoners in deze moeilijke tijden”.

De ondernemer van Lunchroom Bij Oma beaamt dit. “De mensen staan hier al om vijf voor negen voor de deur”, merkt Babiche van Lunchroom Bij Oma op. “We maken met iedereen een praatje en dan merk je dat mensen echt eenzaam zijn. Dat ene kopje koffie en dat ene sociale contact moment is heel belangrijk voor ze. Wij doen mee aan de Wijkestafette, omdat we als lunchroom maatschappelijk betrokken zijn”.

Wethouder Welzijn Gijs van Malsen (foto) omarmt dit initiatief. Ook hij zal aanwezig zijn en gaat graag in gesprek met de bewoners en bezoekers. “Maatschappelijk betrokken ondernemen en eenzaamheidsbestrijding gaan hand in hand”, zegt Gijs van Malsen.

Dit project wordt in samenwerking met de Gemeente Rijswijk en Welzijn Rijswijk mogelijk gemaakt. Sinds het project hebben er negen Wijkestafettes plaatsgevonden. “We vinden het heel fijn dat bewoners elkaar kunnen ontmoeten en de verbinding maken tussen verschillende werelden”. vertelt Mieke Ruijgrok, nieuwe directeur-bestuurder van Welzijn Rijswijk.
Iedere bewoner kan een etentje voor de eigen wijk organiseren. Wil je meer weten over de Wijkestafette? Neem dan contact op met Welzijn Rijswijk via wijkestafette@welzijn-rijswijk.nl of 06 – 58 06 98 10

Deel dit artikel op social media: