Protos-Inter Rijswijk, de eerste set en de rest

De eerste competitiewedstrijd voor Inter Rijswijk begon afgelopen zaterdag voorspoedig. Met sterke service druk en een hoge foutenlast aan studentenzijde werd er direct een duidelijk signaal afgegeven. De Rijswijkers, die zelf met een licht gehavend team naar de Domstad waren afgereisd, kende geen genade. Het wordt zo langzamerhand traditioneel voor Noud Doornheim om de eerste wedstrijd van het seizoen in het gele tricot te spelen. Hij verving de afwezige nieuwe Rijswijk-libero, Vito Meulenberg. Spelverdeler Pim Mossel startte vanaf de servicelijn direct met een goede serie en Kees de Hoogh deed ook nog een duit in het zakje. Binnen no-time stond er een stand van 25-9 op het scorebord. Voor menig Rijswijk-speler had de wedstrijd bijna op schrift verder afgedaan kunnen worden. Echter wilden de studenten van geen wijken weten. Een hoge foutenlast aan weerszijden kenmerkte de wedstrijd. Inter Rijswijk wist in het vervolg van de wedstrijd het niveau van de eerste set niet vast te houden. Daarentegen stabiliseerde de passlijn van Protos de servicedruk, wist het met vlagen goed te verdedigen en bracht het vechtvolleybal op de mat. Een tactiek die de Rijswijkers niet vreemd is, maar die het team juist nu tegen stond. Youngster Jacob Krijnsen wist met zijn rechter klauw te excelleren aan het net en vanaf de 9-meter lijn. Hij zorgde voor de voorsprong in de tweede set. Jeffrey van Wijk was aan het net ongenaakbaar, in de eerste en de tweede set, had hij 100% aanvalspercentage. Na een slow-start in set twee, werd er uiteindelijk ruim gewonnen met 25-15.

Verdere overwerk wilden de Rijswijkers voorkomen, maar het niveau ging tijdens de 3e set verder naar een bedenkelijk niveau. De servicedruk verslapte en de Protos-spelverdeler wist met enige regelmaat de middenas van Rijswijk zoek te spelen. Een gelijk opgaande strijd volgde, tot de bigpoints. Een kenmerkend laatste punt voor de derde set, waarbij een matige passing en set-up met meer geluk dan wijsheid, door Jeffrey van Wijk, via de blokkering uit werd geslagen. Dit bezorgde de Rijswijkers een 3-0 overwinning. Een strak begin van de wedstrijd met een minder vervolg in volleybalniveau. De grootste tegenstander zaterdag was Inter Rijswijk zelf.

Op 1 oktober zal Inter Rijswijk de eerste volgende wedstrijd spelen. In de Altis worden de mannen van VV Utrecht verwelkomt. De wedstrijd zal om 19.30 uur starten!