Bonifatiuskerk 125 jaar: Feest in Rijswijk!

foto: Paul Schott

Het 125-jarig bestaan van de Bonifatiuskerk wordt op feestelijke wijze herdacht. De festiviteiten gaan over het kerkgebouw; niet over de parochie, want die bestaat al meer dan 750 jaar. Architect Nicolaas Molenaar, een leerling van de beroemde architect Pierre J.H. Cuypers, heeft onze kerk ontworpen. De Bonifatiuskerk is op 27 september 1897 ingewijd.

Het programma van de festiviteiten
De feestweek begint op zondag 25 september om 11.00 uur met de eucharistieviering waarin onze pastoor Wim Bakker voorgaat. Na afloop van de mis schenken wij koffie/limonade (met wat lekkers erbij). Die middag verzorgt het Pianoduo Symbiosis in de serie ‘Muziek in de Bonifatius’ om 15.00 uur een bijzonder pianoconcert in de kerk. Na afloop bieden wij een drankje aan.

Voorstelling Peter Vermaat
Woensdagavond 28 september verzorgt de dichter-verteller-voordrachtskunstenaar Peter Vermaat in de Bonifatiuskerk een voorstelling over Titus Brandsma met als titel: ‘Titus, held of Heilige’. Na de heiligverklaring dit jaar is het goed om nader kennis te maken met het leven vanTitus Brandsma en zijn betekenis voor ons leven. De voorstelling begint om 20.00 uur en eindigt om 21.45 uur. Na afloop schenken wij een aangeklede borrel.Op zondag 2 oktober gaat onze Bisschop Mgr. Van den Hende samen met pastoor Bakker voor in de directe, landelijke Tv-uitzending van de KRO. Ook in deze viering zal aandacht worden besteed aan het 125-jarig jubileum van onze kerk. Het pastoraal team nodigt u van harte uit om bij de afsluiting van de feestweek aanwezig te zijn. Let wel, de mis begint om 10.00 uur!

Aan de kinderen is ook gedacht

Er zal een tekening van de Bonifatiuskerk beschikbaar zijn die je fraai kunt inkleuren. Uit de inzendingen zullen willekeurig twee kleurplaten gekozen worden, die elk twee vrijkaarten voor het fameuze Rijswijkse pretpark Drievliet zullen ontvangen. De kleurplaten kun je direct na de zomervakantie vanaf zondag 21 augustus, na de mis, achter in de Bonifatiuskerk meenemen of ophalen bij de pastorie tijdens de openingstijden van het secretariaat. De kleurplaten zullen ook achter in de HH. Benedictus en Bernadettekerk liggen en in het open huis. Ook zullen we via de werkgroepen de kinderen per email een kleurplaat toesturen.

Uiterlijk woensdag 21 september 2022 moet je de kleurplaat inleveren bij het secretariaat in de pastorie Van Vredenburchweg 67 te Rijswijk. Pastoor Bakker maakt na de mis van 25 september de twee kinderen bekend die de vrijkaartjes in ontvangst mogen nemen.


Alle ingediende kleurplaten hangen we op in de Bonifatiuskerk tijdens de feestelijke week zodat iedereen die kan zien. Overigens zal de Bonifatiuskerk die week wat feestelijker zijn ingericht dan gebruikelijk.

Deel dit artikel op social media: