Voorburgse Simone gaat vaak op pad en ze vergeet dan nooit om haar fotocamera mee te nemen. Ditmaal ging ze naar Zoetermeer, het Buytenpark.

“Wanneer ik zin heb om te wandelen in de natuur maar ook nog wat dieren wil zien, ga ik naar het Buytenpark in Zoetermeer. Het Buytenpark is ruim 100 hectare groot en je ziet een verschil tussen het westelijke deel en het parkachtige oostelijke deel. Het woeste en schrale westelijke deel wordt in stand gehouden door grazend vee.Gallowayrunderen, Drentse heideschapen en Exmoorpony’s voorkomen dat het gebied dichtgroeit. Het westelijke deel, dat 60 hectare groot is, is ontstaan na 1980 als puinstortplaats. De puinheuvels werden afgedekt met grond en omgevormd tot natuurlijk ogende heuvels. Het oostelijke deel is het oudste en werd aangelegd als wijkpark voor de aangrenzende wijk Buytenwegh. Door de puinheuvels laat het park een prachtig heuvelachtig gebied zien met houtwallen en natuurlijke oevers van waterpartijen. Bijzondere vlinders, vogels waaronder roofvogels en kleine zoogdieren als de hermelijn en wezel vinden hier leefruimte. Naast deze kleine dieren zijn er Galloways (Schotse Runderen), Drentse heideschapen en Exmoorpony’s in het park om het park ‘woest’ te houden. Tegen de schemering is de kans groot dat een uil tevoorschijn komt. Tevens lopen er door het park veel fiets-, wandel- en ruiterpaden. Voor mountainbikers is een speciaal parcours uitgezet.”Bron https://www.buytenpark.nl

groetjes,Simone

Deel dit artikel op social media: