OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op 2 oktober organiseert Natuurlijk Delfland een themadag over Leven in de bodem, deze zal van 12:30 tot 15:30 uur in het natuurcentrum Het Melarium in Delft plaatsvinden.

Tijdens deze dag wordt er informatie gegeven over de grond in je tuin, dieren als wormen, mollen, aaltjes, springstaarten, pissebedden, duizend- en miljoenpoten. Actuele thema’s klimaatverandering en stikstof zullen zeker aan de orde komen.

Neem ook grond uit je eigen tuin mee. We hebben een proef om deze te leren kennen.
Om meer groen in de tuin en aan het huis te hebben kan er een klimplant worden opgehaald, waarbij op = op geldt.

De bodem en het leven daarin is de basis van ons bestaan, letterlijk en figuurlijk. Ons voedsel komt uit de bodem en staat op de bodem of is er in aanwezig. De planeet Aarde is één en al bodem, die alles draagt. Waarbij wij ons moeten realiseren dat de levende bodem maar een uiterst dun laagje is op Aarde. Die dan ook regelmatig wegspoelt. Waar we uiterst voorzichtig mee moeten omgaan.

Deze activiteit vindt plaats in het Melarium. Dit natuurhuis is te bereiken via de Thijsseweg 11 in Delft. Hier aan het einde van de Thijsseweg staat het straatnaambord Melariumpad (fiets/voetpad). Na 10 minuten lopen of 3 minuten fietsen zie je het Melarium.

Deze dag is een onderdeel van de Week van de Veldbiologie, die wordt door de landelijke KNNV georganiseerd, waarbij door het land tientallen activiteiten worden georganiseerd, zie ook https://knnv.nl/weekvandeveldbiologie/
En ook in het kader van het Weekend van de Wetenschap in het eerste weekeinde van oktober.

Deel dit artikel op social media: