Hoe is het eigenlijk met Michel Bezuijen?

Met wie gaat burgemeester Michel Bezuijen in het gemeentehuis straks samenwerken in het College?

Heb jij ook wel eens zoiets van: hoe zou het met die man of vrouw zijn? Het zijn de mensen die wat betekend hebben voor Rijswijk en daarbuiten, maar ook nog wel een bijdrage leveren zonder het te weten!!

Wij zoeken ze op in de rubriek: ‘Hoe is het eigenlijk met……….’ Weet je ook iemand waarvan je graag zou willen weten hoe het met diegene eigenlijk gaat, laat het dan de redactie weten op redactie@lokaalonlinenieuws.nl of op Facebook. Ditmaal voormalig Rijswijkse burgemeester Michel Bezuijen.

Hoe bevalt het in Zoetermeer?
Michel: ”De tijd gaat snel, in oktober mag ik me alweer twee jaar burgemeester van Zoetermeer noemen. In die periode is er veel gebeurd. Door coronapandemie en de lockdowns heb ik mijn start in Zoetermeer ook wel eens ‘een start op de handrem’ genoemd, gezien het toen niet mogelijk was de stad, haar inwoners, ondernemers en het verenigingsleven persoonlijk te leren kennen. Maar dat kan ik nu inhalen. Mijn vrouw en ik vonden twee jaar geleden al snel een woning in Zoetermeer en daar hebben we het erg naar ons zin. Zoetermeer is een verrassend leuke stad én een stad met flinke uitdagingen en aan mooie ambitie voor de toekomst.”

Wat zijn volgens jou de verschillen tussen Zoetermeer en Rijswijk en wat de overeenkomsten?
“Zoetermeer is ‘van een andere grootte’, het is de derde stad van Zuid-Holland en daarmee een maatje groter. Zoetermeer is in relatief korte tijd enorm gegroeid. De stad wordt nu echt volwassen. Overeenkomstig is dat het grote deel van inwoners van Rijswijk en Zoetermeer trots zijn op hun stad en er graag wonen en blijven. Daar waar van buitenaf soms, onterecht, anders naar de stad gekeken wordt.”

Mis je Rijswijk soms en bij welke momenten?
“Ik kijk terug op een leuke en enerverende tijd als burgemeester in Rijswijk. Hier heb ik het burgemeestersvak geleerd en me mogen en kunnen ontwikkelen. In Rijswijk heb ik mooie mensen ontmoet en veel contacten opgedaan. Ik vind het nog altijd heel jammer dat ik destijds door de coronacrisis geen persoonlijk afscheid van Rijswijk en ‘de Rijswijkers’ heb kunnen nemen.”

Heb je nog contact met mensen uit Rijswijk?
“Af en toe heb ik nog contact met mensen uit Rijswijk. Uiteindelijk ben ik er zeven jaar burgemeester
geweest en heb er veel mooie en leuke contacten aan overgehouden. Door de huidige (sociale) media
is het ook makkelijker om alles te blijven volgen.”

Huis van de Stad al gezien?
“Daar is het nog niet van gekomen. Maar ik ga er zeker nog een keer tijd voor maken!”

Rijswijk nog altijd zonder burgemeester…
“Ja, dat had ik ook niet verwacht. Het is fijn dat waarnemend burgemeester Verkerk voor deze langere tijd in Rijswijk is.”

Wat wil je tenslotte nog zeggen tot de Rijswijkse inwoners?
Wees trots en zuinig op Rijswijk en op elkaar”

Deel dit artikel op social media: