‘Rijswijkse’ Rampvlucht vanaf 29 september op TV

Er zijn in Rijswijk op diverse locaties opnames gemaakt van de nieuwe Nederlandse televisie serie ‘Rampvlucht’. Deze vijfdelige dramaserie gaat over de nasleep van de Bijlmerramp in Amsterdam, in oktober 1992. De serie zelf speelt zich af eind jaren negentig. Deze productie van de NPO wordt volgend jaar uitgezonden door KRO-NRCV.

Rampvlucht is vanaf 29 september dagelijks om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1 of te bingen op NPO Start. De slotaflevering wordt uitgezonden op dinsdag 4 oktober, exact 30 jaar na de ramp.

Dierenarts Asha Willems, Trouw-journalist Vincent Dekker en Volkskrant-journalist Pierre Heijboer gaan samen op zoek naar antwoorden op vragen over de oorzaak van een de meest mysterieuze vliegrampen van de twintigste eeuw: de Bijlmerramp.

Als een vrachtvliegtuig neerstort in Amsterdam krijgen burgers en reddingswerkers mysterieuze en fysieke klachten. Twee journalisten en een dierenarts starten een zesjarige zoektocht naar de waarheid. Michael Leendertse, bekend van onder meer Force en The Spiral, is verantwoordelijk voor het scenario van deze productie. Lourens Blok en Edgar de la Conceica zijn de regisseurs van deze Big Bleu Productions serie, die mede tot stand dankzij een financiële bijdrage van E. 951, 336 van het Nederlands Filmfonds.
“BuZa”

Onlangs was onze gemeente nog het toneel van de vierdelige kwaliteitsdrama “BuZa”, met een glansrol voor Kees Prins, onder meer bekend van Jiskefet. Begin dit jaar werden voor deze serie opnames gemaakt in het oude Shell gebouw aan het Kesslerpark. De gangen in dit gebouw moesten de gangen van de Tweede Kamer voorstellen. En wie dacht dat Prins inderdaad naar het Catshuis ging om daar verantwoording voor zijn functioneren af te leggen aan de minister-president, komt bedrogen uit. In plaats van het echte Catshuis fungeerde Huis te Werve aan de Van Vredenburchweg als locatie.

Oude Stadhuis
Ook het oude stadhuis, het karakteristieke zestigerjarengebouw aan de Generaal Spoorlaan, groeide in de loop der jaren uit tot een geliefde locatie voor het opnemen van televisieseries. Zo zijn er afleveringen opgenomen van ‘Vuurzee’ en ‘Koppels’. Ook in de serie ‘Freddy, leven in de brouwerij’, werd het oude stadhuis zowel buiten als binnen als locatie gebruikt. En ook voor crew van oude series als ‘De Zuidas’ en ‘Smeris’ (onder andere Jeroen van Koningsbrugge) kent het oude stadhuis geen geheimen meer. Vooral de oude raadzaal was populair als rechtbank, evenals de kamers waar vroeger burgemeester en wethouders zaten.

Deel dit artikel op social media: