100-jarige Club Te Werve nog springlevend

Op zaterdag 3 september vierde club Te Werve haar 100-jarig jubileum en de opkomst was overweldigend. Landgoed/paviljoen Te Werve is toch een een stukje Rijswijk dat je elke keer weer doet verrassen. Het lijkt net of we vakantie aan het vieren zijn in eigen land, met al die pracht van een natuur om je heen en mensen zien genieten aan het water. De gemoedelijke sfeer kenmerkt de club op deze prachtige plek.



Voorzitter Ton Henskens van de Rijswijkse club blikte terug op een ‘eeuw Club Te Werve’ en daaruit bleek dat de Shell (in 1921 nog de naam B.P.M. (Bataafsche Petroleum Maatschappij)) een belangrijke rol heeft gespeeld. In 1998 stopte de Shell met het ondersteunen van Club Te Werve, maar Club Te Werve bleef bestaan. De corona epidemie heeft het sportleven lam gelegd, maar dit was bij tennisvereniging Te Werve niet echt merkbaar, want op verantwoorde wijze kon er getennist blijven worden. De club telt maar liefst 1000 leden met zes verschillende afdelingen , want naast tennis is er ook een hengelafdeling, zangkoor, schildersclub, natuur- en historieclub en een bridge club waarbij de voorzitter met trots kon melden dat het aantal leden weer stijgende is en de teller nu op 80 leden staat. De club kijkt naar de toekomst en is daar ook mee bezig maar het streven blijft om een toegankelijke vereniging te blijven.
Wethouder Larissa Bentvelzen feliciteerde de vereniging met haar 100-jarig bestaan en complimenteerde de Rijswijkse club dat het nog altijd floreert, en dat het een sportieve en mooie ontmoetingsplek is waarbij zij ook haar dank overbracht aan de vrijwilligers.



Bij een 100-jarige hoort een cadeau en namens de Gemeente reikte de wethouder een cheque uit ter waarde 1000 euro aan de voorzitter door de vereniging te besteden naar eigen invulling.

Je bemerkt dan weer hoe waardevol het verenigingsleven is, en wat een eenheid doet binnen een club. Het verrijkt ons leven in vele opzichten. Die sfeer voelde en zag je om je heen. Het vermelden waard is dat het buffet meer dan goed te noemen was en de organisatie had gedurende de avond muziek voor alle leeftijden. Chapeau!
Club Te Werve kan zaterdag wellicht nog wat ‘nafeesten’ want dan staan zij ook op de Strandwalmarkt.

René Marquard

Deel dit artikel op social media: