Tijdelijke vervanging gemeentesecretaris Delft

Door gezondheidsproblemen moet de gemeentesecretaris van de gemeente Delft – Martien van der Kraan – helaas tijdelijk zijn werk neerleggen. De heer Jan Nauta zal vanaf 1 september voor een periode van een jaar als gemeentesecretaris en algemeen directeur in dienst treden van de gemeente Delft.

Jan Nauta werkte vele jaren in het openbaar bestuur. Onder andere als secretaris van de provincie Drenthe en de steden Leiden en Maastricht. De heer Nauta brengt een schat aan ervaring mee.

“Het bericht van de gezondheidsproblemen van de gemeentesecretaris heeft het college van Delft zeer geraakt. Als adviseur van het college en directeur van de organisatie is Martien van der Kraan (foto) een belangrijke steunpilaar en daarnaast een hele fijne collega. Wij zullen hem de komende tijd missen” zegt burgemeester Van Bijsterveldt. “De snelle komst van de heer Nauta geeft ons het vertrouwen dat deze belangrijke functie op de best mogelijke manier tijdelijk vervangen wordt. Jan Nauta staat bekend als een prettig en gedreven mens, zeer ervaren en kundig bestuurder en duidelijk in wat hij voor de stad en de organisatie kan betekenen.”

“Ik ken Delft goed uit mijn tijd in Leiden, er zijn ook veel overeenkomsten.” zegt Jan Nauta. “Delft is een prachtige stad, met pittige maar ook mooie uitdagingen. Ik ben blij dat ik in deze vervelende omstandigheden een bijdrage kan leveren richting stad, bestuur en medewerkers van de gemeente Delft.”

Deel dit artikel op social media: