Oliveo op titelkoers ten koste van Celeritas in vierde klas zaterdag

De ontknoping met als inzet het kampioenschap in de vierde klas E zaterdag nadert nu toch echt zijn hoogtepunt. Twee clubs zijn nog in de race, Oliveo uit Pijnacker en RVC Celeritas uit Rijswijk. Ook zaterdag hielden beide teams weer huis tegen hun respectievelijke opponenten. Celeritas hield zich nog enigszins in, ‘slechts’ 4-0 in de burenruzie met Vredenburch, topscorers de bekende namen van spelers die wij elke week in ons voetbaloverzicht tegenkomen: Jergo Leijdekkers, goaltjesdief van beroep, overgekomen van VUC, was goed voor twee treffers, Appie Tajdirti en Brian de Wolf deden de rest. Bij rust was de stand nog dubbelblank. Vredenburch speler Mitchell Jacobs zal weinig goede herinneringen aan deze wedstrijd overhouden, hij moest vroegtijdig het veld verlaten met een gescheurde achillespees.

Naaste concurrent Oliveo hield zich wat betreft het maken van doelpunten niet in, tegen de ploeg van het Haagse politiekorps, HPSV, werd het maar liefst 10-1. Celeritas voert het klassement aan, maar heeft nog steeds één duel meer gespeeld dan de concurrent uit het naburige Pijnacker. Opmerkelijk is dat beide teams dit seizoen nauwelijks potjes hebben verloren. Slechts één keer speelde Celeritas gelijk tegen de ‘reuzendoder’ in deze klasse, Graaf Willem II/VAC (2-2) en verloor het met een wegens blessures geamputeerd elftal in eigen huis met 2-5 van Oliveo. De bauw-witten uit Pijnacker leden dan weer de enige nederlaag dit seizoen in Wassenaar bij Graaf Willem. Ook het doelsaldo van beide klasbakken in deze 4e klasse is opvallend te noemen: +98 voor Celeritas, +112 voor Oliveo. Voor komende zaterdag staat in Pijnacker op Sportpark de Groene Wijdte aan de Sportlaan de alles beslissende wedstrijd in deze groep tussen de twee regionale kemphanen op het programma.

Semper Altius
Sensatie bij Semper Altius tegen het Haagse RAS, maar niet van het soort waar de spelers van Semper nog graag lang over terug willen denken. Na vijf minuten was de stand al 2-0 in het voordeel van de thuisploeg, dankzij treffers van Justin Wenkenbach en Roger van der Bosch. De Alberdastraatbewoners uit Den Haag deden nog wel iets terug, maar Mitchell Burgwal (vrije trap) en Mick van Oorschot (strafschop) bepaalden de ruststand op 4-1. De spelers van Semper dachten na afloop wel op beide oren te kunnen slapen, maar kwamen van een koude kermis thuis. RAS toonde een flink doorzettingsvermogen en kwam terug tot een bij de rust nog onvoorziene gelijkspel, 4-4.

Te Werve
Helaas ook dit keer weer geen positief nieuws uit de tweede klasse C waar Te Werve door een doelpunt vijf minuten voor het laatste fluitsignaal van arbiter Takacs met 1-0 het onderspit dolf in een echt degradatieduel tegen SVC ’08, dat met tien man (2x geel Ronald Roosberg), maar wel met drie punten richting huiswaarts, Wassenaar, toog.