“Ook nieuwe adviseur voorstander van vertrek ADO Den Haag uit Rijswijk”

De Haagse ondernemer Hans Lammertink zit vandaag (donderdag) aan tafel met Ignacio Beristain, de Spaanse voetbaladviseur van de Amerikaan David Blitzer, de nieuwe eigenaar van ADO Den Haag. Onderwerp van het gesprek met Lammertink is een eventueel vertrek van de selectie-elftallen van de in de Keuken Kampioen Divisie uitkomende club uit het sportpark Prinses Irene.

Mede dankzij Lammertink kwamen de selectieteams van ADO twee jaar geleden in Rijswijk waar het als trainingslocatie de beschikking heeft over twee natuurvelden en een half kunstgrasveld. Interim-directeur Edwin Reijntjes van ADO Den Haag liet afgelopen zaterdag in een interview in het AD weten dat terugkeer van de hele club, naar het Zuiderpark prioriteit is van de, nog aan te stellen, nieuwe directeur van de club. Dus ook van het eerste, de jeugdopleiding en de vrouwen die nu nog in Rijswijk trainen. Volgens Lammertink zit ADO, nadat het huidige tweejarig contract deze zomer afloopt, contractueel nog voor twee jaar vast aan een verblijf in Rijswijk.

Lammertink: “Voor een terugkeer naar het Zuiderpark moet ADO vijf miljoen euro investeren, en je kan je afvragen wat verstandiger is, dat geld uitgeven voor een nieuwe speler, of in een nieuwe (trainings) accommodatie steken”. Ook adviseur Beristain, die de lijnen bij ADO Den Haag uit gaat zetten, is volgens de Haagse interim-directeur voorstander van terugkeer naar het Zuiderpark.

Deel dit artikel op social media: