Al het moois van Delft in één kwartet

‘Mag ik van jou de Nieuwe Kerk? Heb jij dan de Delftse Hout voor mij?’ Dit soort uitspraken zul je vanaf nu steeds vaker gaan horen, want sinds half oktober heeft Delft een eigen kwartet! Gemaakt door vormgever Alice van den Dool en tekstschrijver Annemarie Oorthuizen: “Vanuit onze liefde voor de stad Delft ontstond het plan voor het Delfts Kwartet. Want dat was er nog niet. Eigenlijk heel raar toch, voor zo’n geweldig mooie stad als Delft?!”

Delfts design
Het Delfts Kwartet is, zoals je natuurlijk al uit de naam afleidt, een kwartet over Delft. Met foto’s van de mooiste en leukste Delftse plekjes én leuke weetjes en feiten. “Omdat we zelf gek zijn op de stad Delft, hebben we het thema Delft tot in de kleinste details doorgevoerd”, vertelt Van den Dool. Zo hebben we gewerkt met de kleuren uit de Delftse kleurenwaaier en staat er op het doosje en de achterkant van de speelkaarten een prachtige Delfts blauwe schildering van een oude meesterschilder.

Boordevol leuke weetjes
Het Delfts Kwartet is niet zomaar een kwartet! Op elke kaart staat namelijk een korte uitleg over wat er nou precies op de kaart te zien is. Zo leer je allerlei leuke weetjes en interessante feiten. Daarnaast staan op de kaarten ook de adressen vermeld, waardoor je het kwartet als een stadsgids kunt gebruiken. “We weten zeker dat, zelfs als je al je hele leven in Delft woont, je iets nieuws zult leren!”, aldus Oorthuizen.

Pop-up event – woensdag 10 november
Het kwartet is op dit moment al te koop bij Speldorado, in de winkel aan de Hippolytusbuurt en online via hun webshop op www.speldorado.nl. Daarnaast vindt er op woensdag 10 november een pop-up event plaats aan de Burgwal 34 in Delft, speciaal voor het Delfts Kwartet. Van 10:30 uur tot 15:30 uur kun je bij het de pop-up event terecht om een potje te kwartetten en om het kwartet alvast aan te schaffen voor de aankomende feestdagen!

Beeld: Alice van den Dool en Annemarie Oorthuizen met hun eigen favoriete kaart uit het Delfts Kwartet. Foto door Fred Leeflang.

Deel dit artikel op social media: