Walk to Fight Cancer vanaf Malieveld

Walk to Fight Cancer is een wandeling met een lach en een traan, vol passie en sportiviteit. Deelnemers aan de wandeling werven fondsen voor kankeronderzoek door fondsen te werven bij onder andere familie en vrienden. De opzet is kleinschalig en uiteraard worden de op dat moment geldende coronaregels in acht genomen.

In 2020 is er tijdens de eerste editie van Walk to Fight Cancer op 10 locaties coronaproof gewandeld en is er binnen zes weken ruim € 90.000 opgehaald. Dit jaar wordt er op 10 juli in 12 steden op een veilige en verantwoorde manier gewandeld met een leuke activiteit op de route. De te wandelen afstanden zijn 12,5 of 25 km en gaan dwars door de natuur rondom de deelnemende steden en dorpen. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren door vrienden, bekenden en familieleden.

De geworven fondsen worden gebruikt om baanbrekende kankeronderzoeken te steunen die door Fight cancer zijn geselecteerd, zoals onderzoek naar een nieuwe vorm van immunotherapie en onderzoek waarbij kunstmatige intelligentie wordt ingezet om borstkanker beter te diagnosticeren. Onderzoek naar kanker is en blijft noodzakelijk, omdat kanker nog steeds doodsoorzaak nummer 1 is in Nederland. Helaas heeft bijna iedereen in zijn of haar omgeving te maken met deze ziekte. Daarom wil Fight cancer een platform bieden om een gevoel van machteloosheid om te zetten in positiviteit en kracht door samen in actie te komen.

Editie Walk to fight Cancer Den Haag

Startlocatie: Koekamplaan 6, 2594 AA, (naast) Pannenkoekenhuis Malieveld
Starttijd: 10.00 uur

Je kunt je hier opgeven: https://www.fightcancer.nl/register/walk-to-fight-cancer/aanmelden

Deel dit artikel op social media: