Mercurius College; een nieuwe school voor Delft

 

Met trots kondigen we aan dat het aanbod van middelbare scholen voor Delft en omstreken na vele jaren uitgebreid wordt met een nieuwe school: Het Mercurius College.  Op het Mercuriuscollege staat de persoonlijke ontwikkeling van de leerling voorop. Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? In een veelzijdig onderwijsaanbod komen deze vragen op verschillende manieren aan de orde. Wat wij je leren: ‘Worden wie je bent in een wereld in ontwikkeling.’  

Wat het Mercurius College anders maakt 

Ons curriculum is gebaseerd op het ‘hoofd, hart en handen’ uitgangspunt van het vrijeschoolonderwijs. Er is een duidelijke lesstructuur, met naast de standaardvakken ook periodieke, inhoudelijk verdiepende vakken. Een dagelijks terugkerend blokuur met één onderwerp, bijvoorbeeld natuurkunde of biologie gedurende een maand, in plaats van één uur per week. Daarnaast is er veel ruimte voor techniek, ambacht en creativiteit.  

De leerkracht verbindt zich actief met de leerling. Hij past de lesstof aan op de leerling qua niveau maar ook qua manier van leren. De lesstof roept vragen op en houdt de belangstelling warm. Dit volgens de eeuwenoude leuze van de Griekse filosoof Ploutarchos: ‘Onderwijs is niet een `vat vullen, maar een vuur ontsteken’. 

Waarom in Delft?  

Ouders en leerlingen in Delft vragen er al jaren om: een vrije middelbare school van brugklas tot en met het eindexamen. Gezien de groeiprognose voor onze regio zullen er de komende 10 jaar veel leerlingen bijkomen: zo’n 700 in totaal. Met ons initiatief breiden we de keuze voor deze leerlingen uit met een optie voor vrijeschoolonderwijs. 

Voordat we kunnen starten 

Om het Mercurius College te verzekeren van een duurzame toekomst heeft de school de steun van Delft en omgeving hard nodig. Minimaal 600 handtekeningen moeten er verzameld worden om de school te kunnen starten. Bij voldoende handtekeningen start het Mercurius College voor (basis kader) mavo, havo, vwo en gymnasium in 2023. Meer informatie over dit nieuwe initiatief vindt u op www.mercuriuscollege.nl en onze social media kanalen.

Deel dit artikel op social media: