Haags Songfestival gaat door op TV

Het vorig jaar vanwege corona gecancelde Haags Songfestival gaat dit jaar alsnog door; als televisieprogramma op Den Haag TV en als stream op Omroepwest.nl en Denhaagfm.nl. Maar liefst 21 kandidaten gaan de strijd aan met elkaar.

Sjaak Bral presenteert de drie voorrondes van het Haags Songfestival. Alle voorrondes en de finale zijn te zien op Den Haag TV en via online streams op Omroepwest.nl en Denhaagfm.nl.

Tijdens elk van de drie voorrondes worden zeven deelnemers beoordeeld door steeds een andere jury. Aan het eind van elke voorronde worden door de jury twee finalisten bekend gemaakt. Uiteindelijk gaat de strijd dus tussen zes finalisten. Ook voor de finale schuift weer een nieuwe jury aan, en dan mag óók het publiek – thuis  via televoting – een stem uitbrengen.
 
Het winnende lied van het Haags Songfestival wordt uitgebracht op cd-single. Daarnaast krijgt de winnaar een grote beker mee naar huis en kan hij of zij uiteraard rekenen op eeuwige roem.
Voor het Haags Songfestival 2021 kwamen ruim zestig aanmeldingen binnen bij de organiserende R.G. Ruijs Stichting.
 
Geschiedenis
In 2020 was het precies vijftig jaar geleden dat voor het eerst een ‘Haags Songfestival’ werd gehouden. De winnaars van dat “super Haags liedjesfestijn in uitverkocht Congresgebouw” (aldus de Haagsche Courant) waren componist W. Verhoeven en tekstdichter F.E.M. Verberckmoes met hun lied ‘Den Haag, daar woon ik graag’. In 2003 werd voor de tweede keer een lokaal songfestival gehouden in Den Haag. De liedjeswedstrijd, waarvan de finale plaatvond in het World Forum, werd toen gewonnen door Rinus Koevoets met het nummer ‘’t Mooiste dialect’. 
 
UITZENDINGEN OP DEN HAAG TV

  • Eerste voorronde: Vrijdag 23 april om 20.00 uur, daarna de hele avond en in het weekend herhalingen
  • Tweede voorronde: Vrijdag 30 april om 20.00 uur, daarna de hele avond en in het weekend herhalingen
  • Derde voorronde: Vrijdag 7 mei om 20.00 uur, daarna de hele avond en in het weekend herhalingen
  • Finale: Vrijdag 14 mei om 20.00 uur, met herhalingen op zaterdag 15 mei en zondag 16 mei

Het Haags Songfestival is ook te volgen op Omroepwest.nl en Denhaagfm.nl.

Deel dit artikel op social media: